Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Γυμνασίου – Λυκείου

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή χαράς, αισιοδοξίας, αλληλεγγύης και ελπίδας! Αυτά τα μηνύματα προσπάθησαν να μεταδώσουν οι μαθήτριες και οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου των «Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη», οι οποίοι υποδέχθηκαν τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, γονείς, φίλους και εκπαιδευτικούς πραγματοποιώντας την Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.

Σε έναν κόσμο που κυριαρχεί ο υλισμός, ο άκρατος καταναλωτισμός, η βία, η αλαζονεία, ο πόνος και η θλίψη, σε μια εποχή που ο αλτρουισμός και η ενσυναίσθηση απουσιάζουν από την καθημερινότητά μας, οι νέοι μας, η ελπίδα μας, «γυρίζουν την πλάτη» και αναζητούν τον πολύτιμο «μαργαρίτη»!  Αναζητούν το αληθινό νόημα της ζωής, την αληθινή ευτυχία, την πίστη.

Μέσα από θεατρικά δρώμενα, βασισμένα σε έργα  μεγάλων δημιουργών, όπως του Μπρεχτ, του Χόρχε Μπουχάι, του Αντουάν Σαιντ – Εξυπερύ, αλλά και μέσα από τους ανυπέρβλητους εκκλησιαστικούς ύμνους του Ρωμανού του Μελωδού, συμπύκνωσαν το νόημα των Χριστουγέννων. Οι μουσικές μελωδίες, τα χορευτικά δρώμενα, βασισμένα  στην  τρίπρακτη όπερα του Γάλλου συνθέτη Ζορζ Μπιζέ, «Αλιείς μαργαριταριών» (Les pêcheurs de perles), αλλά και ταπαραδοσιακά κάλαντα από τα Νησιά και τη Θράκη συγκίνησαν το κοινό, που καταχειροκρότησε μαθητές  και συντελεστές!

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε κέρασμα στον χώρο υποδοχής του Σχολείου, ενώ ξεχωριστή θέση είχε και το χριστουγεννιάτικο “bazaar” που διοργάνωσε ο Σύλλογος  Φλόγα Ναυπάκτου, «Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια».

Η Θεανθρώπινη Αγάπη των Χριστουγέννων ας σκέπει όλους μας!

Χρόνια πολλά! ΚαλάΧριστούγεννα!