2η Διεθνική Συνάντηση Εκπαιδευτικών στα Πλαίσια του Προγράμματος Erasmus “Ensemble nous dessinons l’avenir’’ στη Seduva της Λιθουανίας

Στη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε από 29 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2021 παρευρέθηκαν, εκπροσωπώντας τα Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Γιώργος Σταθάτος και η εκπαιδευτικός Γαλλικής Γλώσσας κα. Μαρία Αγγελή.

Το θέμα της συγκεκριμένης επίσκεψης ήταν “Οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση”. Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από Σχολεία της Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Κανάριων Νήσων καθώς και της φιλοξενούσας χώρας Λιθουανίας. Δόθηκε η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων σε εκπαιδευτικά θέματα.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε Σχολικές Μονάδες Προσχολικής και Α/μιας Εκπαίδευσης όπου οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν στους συμμετέχοντες κωδικούς QR, τεχνολογίες STEM και εκπαιδευτικής ρομποτικής και τη δυνατότητα αξιοποίησής τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι εκπαιδευτικοί κάθε χώρας παρουσίασαν μια εκπαιδευτική δραστηριότητα στους μικρούς μαθητές.

Σημαντική ήταν και η επίσκεψη στον Δήμαρχο του Radviliskis όπου παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό σύστημα της Λιθουανίας. Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης οι μαθητές του Seduvos Iopselis-darzelis φορώντας τις παραδοσιακές τους στολές αποχαιρέτισαν τους συμμετέχοντες με μια ζεστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη συνάντηση στη Ρουμανία το Μάρτιο του 2022.