3ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης

Το Σάββατο 10 Απριλίου μαθητές/μαθήτριες μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του Γυμνασίου των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη συμμετείχαν με προφορική εργασία στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του ΑΠΘ, το Εργαστήριο Έρευνας για τη Διδασκαλία των Μαθηματικών του Ε.Ε.Κ.Ε. του Πανεπιστημίου Πατρών και την Ε.Λ.Μ.Ε. Προτύπων Πειραματικών Σχολείων. 

Το συνέδριο ήταν μια προσομοίωση πραγματικού επιστημονικού συνεδρίου, στο οποίο οι εργασίες που υποβλήθηκαν, αξιολογήθηκαν με βάση αυστηρά προκαθορισμένα κριτήρια και αποφασίστηκε η παρουσίασή τους στο συνέδριο. 

Η εργασία που παρουσιάστηκε από την περιβαλλοντική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων είχε τίτλο “Αιωρούμενα σωματίδια στην αστική και περιαστική περιοχή της Ναυπάκτου” και η συγγραφή της ακολούθησε όλα τα βήματα μιας ολοκληρωμένης ερευνητικής εργασίας. Η προετοιμασία της παρουσίασης της εργασίας για το συνέδριο, ολοκληρώθηκε κατά την διάρκεια της δια ζώσης λειτουργίας του σχολείου τον Φεβρουάριο. 

Το συνέδριο και οι εργασίες του στέφτηκαν με επιτυχία και οι μαθητές/σύνεδροι και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο συνέδριο. 

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές!