8 Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στις 8 Φεβρουαρίου, οι μαθητές των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη συμμετείχαν στις διαδικτυακές ενημερώσεις που είχαν οργανώσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ με θέμα την ασφάλεια κατά τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές γνώρισαν τους λόγους για τους οποίους η ηλεκτρονική τους ζωή δεν είναι ανέμελη, καθώς οι κίνδυνοι του διαδικτύου καραδοκούν.

Οι διαδικτυακές ενημερώσεις ολοκληρώθηκαν με τον πιο ευχάριστο τρόπο για τους μαθητές. Αρχικά αποδέχτηκαν το “κάλεσμα” της ψηφιακής αλάνας “Cyberkid alert” για παιχνίδια με ασφάλεια, μακριά από κινδύνους. Εν συνεχεία, απόλαυσαν το παραμύθι «Ο Σίφης ο ποντικός και το διαδίκτυο» της Κ. Ρουγγέρη με σαφές μήνυμα ότι το διαδίκτυο είναι συνάμα ένας παράδεισος διασκέδασης και επικοινωνίας κι ένας κόσμος ανοιχτός σε καλούς και κακούς.

Επίσης οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού αφού ενημερώθηκαν σχετικά με τα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, αξιοποίησαν τις γνώσεις τους στο εργαλείο Canva και δημιούργησαν τις δικές τους αφίσες προς ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων.

Καταλήγοντας, η σημερινή ενημέρωση βοήθησε τους μαθητές να γνωρίσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βάζουν το διαδίκτυο στη ζωή τους και όχι το αντίθετο. Αναμφισβήτητα, το διαδίκτυο εκτός από κινδύνους έχει και πολλά οφέλη, αυτό που χρειάζεται λοιπόν, είναι να εκπαιδεύσουμε τη νέα γενιά για τη σωστή χρήση του. Και φυσικά να μην ξεχνάμε ότι η απαγόρευση της πρόσβασης στο διαδίκτυο δεν είναι λύση!