9η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου οι μικροί μας φίλοι από το Νηπιαγωγείο τίμησαν την 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που στόχο είχε, την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στην σωματική και ψυχική υγεία!

Συγκεκριμένα, τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του Νηπιαγωγείου, όπου με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κ. Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, πραγματοποίησαν ποικίλες δραστηριότητες. Εξέφρασαν τις απορίες τους και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τον αθλητισμό. Ακόμη, μοιράστηκαν στην ομάδα εμπειρίες που είχαν σχετικά με την σωματική άσκηση και τα ομαδικά παιχνίδια.

Το πιο σημαντικό όμως ήταν, ότι τα παιδιά διασκέδασαν με την ψυχή τους και κατανόησαν ότι τα οφέλη από την ευεργετική επίδραση του αθλητισμού στην ζωή μας είναι πολλά!

Επίσης στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, στο Δημοτικό μας την ίδια ημέρα διεξήχθησαν εντός του σχολικού χώρου δράσεις με στόχο την ανάδειξη της θεμελιώδους σημασίας της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία.

Έχοντας ως πυξίδα το σύνθημα «Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ» μαθήτριες και μαθητές, συζήτησαν για τα οφέλη της άσκησης καθώς και για τα χαρακτηριστικά των αγαπημένων τους αθλημάτων, παρακολούθησαν οπτικοακουστικό υλικό με θέμα τα αθλητικά ιδεώδη, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, τραγούδησαν την πρώτη στροφή του Ολυμπιακού Ύμνου, αναπαρέστησαν το σχολείο της αρχαίας Ελλάδας, στο οποίο τα αθλήματα αποτελούσαν μαθήματα προς διδασκαλία, δημιούργησαν την πυραμίδα των αθλητικών δραστηριοτήτων, κατασκεύασαν μετάλλια, αποτύπωσαν στο χαρτί έργα τέχνης του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια άλλων ευρωπαϊκών χωρών και δημιούργησαν παρουσίαση με θέμα την ευγενή άμιλλα ύστερα από έρευνα που εκπόνησαν.

Την ίδια μέρα έλαβε χώρα σεμινάριο πρώτων βοηθειών, το οποίο παρακολούθησαν οι τάξεις Γ´, Δ´, Ε´ και Στ´, από την κα. Μαρίνα Γεωργακοπούλου, προϊσταμένη του Ερυθρού Σταυρού Ναυπάκτου.