Ανακαλύπτοντας μία Πόλη Ιερή

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ’ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν την Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου, το Μουσείο Άλατος, τον Κήπο των Ηρώων και το Ξενοκράτειο Μουσείο Μεσολογγίου.

Πρώτη τους στάση το Μουσείο Άλατος. Εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν πολύχρωμους κρυστάλλους αλατιού από όλον τον κόσμο, καθώς και μία πλούσια συλλογή 1.500 αλατιέρων από το 1800 έως σήμερα, αλλά και να γνωρίσουν τις 14.000 εντυπωσιακές χρήσεις του αλατιού στην καθημερινότητά μας. Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης, μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν σε δημιουργικές δραστηριότητες με κύριο συστατικό το αλάτι. Για το τέλος, ανέβηκαν… σε βουνό από αλάτι.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τον ιστορικό Κήπο των Ηρώων, όπου βρίσκονται μνημεία σπουδαίων πολεμιστών της επανάστασης του 1821.

Τέλος, στο Ξενοκράτειο Μουσείο, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής και συνδέεται στενά με τη ζωή και τις μνήμες της σύγχρονης πόλης, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είδαν 1.200 εκθέματα από όλη την Αιτωλοακαρνανία, τα οποία καλύπτουν χρονολογικό φάσμα από τους προϊστορικούς χρόνους έως τους ύστερους ρωμαϊκούς.

Μέσω της εν λόγω εκπαιδευτικής επίσκεψης, οι μαθητές και οι μαθήτριες μπόρεσαν με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο να γνωρίσουν σημαντικά στοιχεία της ιστορίας της περιοχής μας και της πολιτιστικής της κληρονομιάς.