Από τη φύση στο πιάτο μας
- Categories Νέα, Νέα Δημοτικού
- Date 22 Απριλίου, 2025

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από την Α έως τη Δ τάξη Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν δύο μεταποιητικές μονάδες της περιοχής μας, το συσκευαστήριο εσπεριδοειδών «Αγγελάκης» και την εταιρεία παραγωγής μελιού «Stiliarashoney». Πρόκειται για επισκέψεις συνδυασμένες με τη μάθηση, την επαφή με τη φύση και βαθύτερη κατανόηση της πορείας των τοπικών μας προϊόντων από την παραγωγή στην κατανάλωση.
Αρχικά, στη μονάδα μεταποίησης πορτοκαλιών τα παιδιά μας παρακολούθησαν τη διαδικασία επεξεργασίας των φρούτων. Από τη διαλογή και τον καθαρισμό μέχρι τη συσκευασία και τη διανομή, εντυπωσιάστηκαν από την τεχνολογία που ενσωματώνεται για να διασφαλιστεί η φρεσκάδα και η ποιότητα.
Στον χώρο επεξεργασίας του μελιού, οι μαθητές/ήτριες γνώρισαν τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών, ενημερώθηκαν για τη διαδικασία συλλογής, καθαρισμού και εμφιάλωσης του μελιού και εντυπωσιάστηκαν από τον ρόλο των μελισσών στο οικοσύστημα.
Οι ανωτέρω εκπαιδευτικές επισκέψεις αποτέλεσαν μια εμπειρία γεμάτη αρώματα, γεύσεις και νέα ερεθίσματα, που ενίσχυσε την κατανόηση των παιδιών για την αξία της πρωτογενούς παραγωγής. Ένα ζουμερό και γλυκό ταξίδι γνώσης που θα τους μείνει αξέχαστο!
Περισσοτερα αρθρα

Κάθε στιγμή ας είναι σαν εκδρομή!

“Reduce, Reuse, Recycle!” ♻️🎶
