Απόδραση στη Φύση για τους μικρούς μας Καλλιτέχνες!

«Όταν τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη φύση, αποκαλύπτουν τη δύναμή τους», κατά τη δημοφιλή παιδαγωγό Maria Montessori. Γνωμικό που αποδείχτηκε εμπράκτως στη διδακτική επίσκεψη που πραγματοποίησε η Β’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων στον Βοτανικό Κήπο «Ζέλιος Γη».

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης περιβάλλοντος και της ενότητας “Η συνοικία μου: Από το χθες στο σήμερα”, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ Δημοτικού, συνοδευόμενοι από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς των τμημάτων, επισκέφθηκαν τον Βοτανικό Κήπο «Ζέλιος Γη», ώστε να παρακολουθήσουν το εργαστήριο Αγγειοπλαστικής και να περιπλανηθούν σε ένα καταπράσινο περιβάλλον γεμάτο χρώματα, μοσχομυριστά και σπάνια λουλούδια, ξεχωριστά βότανα ειδικά για φάρμακα, αλλά και «μαγικά φίλτρα».

Τα παιδιά άγγιξαν, μύρισαν και ανακάλυψαν πληθώρα φυτών κι επεξεργάστηκαν τον πηλό, φτιάχνοντας τις δικές τους ξεχωριστές δημιουργίες. Τέλος, τα ελάφια και τα μικρά κατσικάκια του κήπου εντυπωσίασαν τους μικρούς μας μαθητές και τις μικρές μας μαθήτριες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να τα ταΐσουν και να τα δουν από πολύ κοντινή απόσταση!