Απογευματινές Δραστηριότητες

Συνεχίζουμε να υποδεχόμαστε τους νέους μικρούς μας φίλους, στα απογευματινά προγράμματα των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη!

Ενόργανη, η «μητέρα» όλων των αθλημάτων!! Η ενόργανη, εκτός από την ευλυγισία του σώματος, ενισχύει και την πειθαρχία στη σκέψη των παιδιών! Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή οι αθλήτριές μας προπονούνται κι ετοιμάζονται πυρετωδώς για  τις επιδείξεις…

Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή το κλειστό κολυμβητήριο, περιμένει τους μικρούς μας κολυμβητές! Η επαφή των παιδιών προσχολικής ηλικίας με το νερό είναι άκρως ευεργετική για τη σωματική διάπλαση, το μυοσκελετικό σύστημα και τη συναισθηματική ευημερία τους!

Τις Δευτέρες, στη Μουσικοκινητική, τα παιδιά βυθίζονται στις νότες και στις μελωδίες με τρόπο βιωματικό! Μαθαίνουν για τον ρυθμό, τους ήχους και πειραματίζονται με τα μουσικά όργανα! Συνδυάζοντας τη μουσική, τον λόγο και την κίνηση, ενδυναμώνουν τις κινητικές τους δεξιότητες, εκφράζουν τα συναισθήματά τους, χαλαρώνουν, εκτονώνονται και μαθαίνουν να συνεργάζονται!

Ρομποτική ή αλλιώς προετοιμάζοντας τα παιδιά του «αύριο», τις Τετάρτες! Μέσω της μεθόδου trial and error (Δοκιμή και Λάθος), τα παιδιά έχουν δικαίωμα στο λάθος, ως μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Επινοούν λύσεις, διαχειρίζονται το άγχος και μαθαίνουν τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο να αφοσιώνονται σε έναν σκοπό.

Απογευματινές Δραστηριότητες

Το Σχολείο μας δημιουργεί κάθε χρόνο ένα πρόγραμμα απογευματινών δράσεων για μαθητές/τριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Οι απογευματινές εκπαιδευτικές δράσεις απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες τόσο των Εκπαιδευτηρίων όσο και των σχολείων της ευρύτερης περιοχής. Στοχεύουν στην εποικοδομητική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μέσα από τη διαμόρφωση ενός πολύπλευρου και ευχάριστου παιδαγωγικού προγράμματος που καλλιεργεί τις ιδιαίτερες κλίσεις και τη μάθηση μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις που αναπτύσσονται παρέχουν πολλές ευκαιρίες προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες να διευρύνουν τον κύκλο των ενδιαφερόντων τους, να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε νέα πεδία, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να καλλιεργούν την αυτονομία τους, να εκφράζουν τον εαυτό τους και να καλλιεργούν τις πνευματικές και φυσικές τους δυνατότητες πέρα από τα στενά όρια της τυπικής μάθησης.

Τα παιδιά μέσω του προγράμματος απογευματινών δράσεων βιώνουν πλούσιες εμπειρίες που έχουν ως συστατικά τους τόσο την υιοθέτηση θετικής στάσης απέναντι στη μάθηση όσο και την καλλιέργεια των κοινωνικών δεξιοτήτων. Τα μαθήματα ακολουθούν συστηματικούς ρυθμούς και ανταποκρίνονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εκάστοτε μαθησιακής και ηλικιακής ομάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη ετησίως σχεδιάζουν και οργανώνουν με τη συνεργασία εξειδικευμένων παιδαγωγών και συνεργατών μια ποικιλία δράσεων από ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων και καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών όπως ενδεικτικά:

Επικοινωνία