Μπαίνοντας στα παπούτσια των άλλων!

Μοναδικότητα, διαφορετικότητα, ποικιλομορφία…στοιχεία που δίνουν μια ιδιαίτερη ομορφιά στις σχέσεις μας με τους άλλους.

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ και Δ’ Δημοτικού επισκέφθηκαν την Παπαχαραλάμπειο Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου, όπου συμμετείχαν στη δράση «Μπαίνοντας στα παπούτσια των άλλων».

Τα παιδιά ως μικροί ερευνητές προσπάθησαν μέσα από τις εικόνες να ανακαλύψουν τη βραβευμένη ιστορία «Ζαχρά και Νικόλας: οι ιστορίες τους», συμμετείχαν σε πειράματα και έρευνες καταρρίπτοντας στερεοτυπικές αντιλήψεις και έμαθαν τη σπουδαία αληθινή ιστορία της Ρόζας μέσα από την ανάγνωση του βιβλίου «Το λεωφορείο της Ρόζας».

Μέσα από την ενεργό συμμετοχή και τη διάθεση του παιχνιδιού, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ανέλαβαν να ερευνήσουν τα συναισθήματα των άλλων και να εξωτερικεύσουν τις δικές τους σκέψεις, αναπτύσσοντας μεγαλύτερη ενσυναίσθηση.

Οι εύστοχες ερωτήσεις, οι ειλικρινείς απαντήσεις και η ευθύτητα που χαρακτηρίζει την παιδική ηλικία βοήθησε τους μαθητές να κατανοήσουν την ευθύνη όλων στην άρση των προκαταλήψεων. Η συμμετοχή στη δράση αυτή, έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να δουν τον άλλο και … να μπουν στα παπούτσια του!

Ευχαριστούμε θερμά τη Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου για τη φιλοξενία! Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κα Κατερίνα Ζωργιού και την κα Ανδριανή Ζαφειροπούλου για τις εμπειρίες που χάρισαν στα παιδιά μας!