Δεύτερη διεθνική συνάντηση για το πρόγραμμα Erasmus του Γυμνασίου των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη

Η Ρουμανία και η πόλη της Hunedoara ήταν ο προορισμός των μαθητών του γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη την προηγούμενη εβδομάδα. Ένα ταξίδι που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus «5×5 Ευρωπαϊκά σχολεία για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης».

Μετά από μία ημέρα στην πόλη της Cluj, με επίσκεψη στον καθεδρικό ναό, την κεντρική πλατεία, το ιστορικό κέντρο και την υπαίθρια αγορά της, η ελληνική αποστολή έφτασε στην πόλη Hunedoara το Σάββατο 8 Οκτωβρίου.

Την εβδομάδα που ακολούθησε είχαμε την ευκαιρία να εργαστούμε πάνω στο θέμα της βιοποικιλότητας, δουλεύοντας πάνω στον 15ο στόχο «Ζωή στη στεριά». Το πρόγραμμα περιελάμβανε εργασίες στο σχολείο αλλά και επισκέψεις σε Εθνικά πάρκα και βιότοπους. Φυσικά, δεν παραλείψαμε να επισκεφθούμε τα μνημεία της περιοχής, όπως το κάστρο Corvin και το μουσείο Κουμμουνισμού. Εξίσου ενδιαφέρουσα ήταν η γνωριμία με την τοπική κουλτούρα και κουζίνα. Όμως, το πιο σημαντικό κομμάτι του προγράμματος είναι πάντοτε η συνεργασία με τους μαθητές των άλλων χωρών, της Γαλλίας, της Σκωτίας και της Ρουμανίας αλλά και η δημιουργία δεσμών φιλίας.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Απρίλιο του 2023 στη Ναύπακτο, όπου θα εργαστούμε πάνω στον 11οΣτόχο, τις βιώσιμες πόλεις.