Διαδικτυακή φιλοξενία

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Μέσα σε μια σταγόνα νερό!» είχαμε σήμερα την χαρά να φιλοξενήσουμε διαδικτυακά τον υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο MEDASSET κ. Κώστα Θωμόπουλο. Το MEDASSET είναι μία διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση που εργάζεται για την προστασία των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων στη Μεσόγειο, με επίκεντρο τη θαλάσσια χελώνα. Εντυπωσιαστήκαμε ακούγοντας πως οι θαλάσσιες χελώνες είναι πανάρχαια ερπετά, που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν από την εποχή των δεινοσαύρων και σήμερα κινδυνεύουν με εξαφάνιση!

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και των επιπτώσεων της ρύπανσης στους υδάτινους οργανισμούς, ενημερωθήκαμε για τις δράσεις του MEDASSET και γνωρίσαμε πώς οι καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν την επιβίωση των θαλάσσιων ζώων.

Τέλος, συζητήσαμε για μια νέα μορφή ρύπανσης που έφερε στο προσκήνιο η πανδημία του κορωνοϊού, αυτή των μασκών προστασίας μιας χρήσης και γαντιών μιας χρήσης. Καθημερινά, γινόμαστε όλοι μάρτυρες αυτής της νέας μορφής ρύπανσης, καθώς αντικρύζουμε μάσκες μιας χρήσης να βρίσκονται πεταμένες παντού. Στους δρόμους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα πάρκα και τελικά στις παραλίες και μέσα στη θάλασσα.