Διαγωνισμός Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Βραβεύσεις

Τη Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024, μετά τον Εσπερινό για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, των προστατών των Γραμμάτων και των μαθητών, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Aγίου Δημητρίου Ναυπάκτου, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η απονομή βραβείων και επαίνων για τον Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, με θέμα ένα εξαιρετικά επίκαιρο ζήτημα: «Ο άνθρωπος του Θεού και ο μετάνθρωπος της τεχνητής νοημοσύνης». Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που διοργανώνει εδώ και δέκα χρόνια η Ιερά Μητρόπολη Ναύπακτου και Αγίου Βλασίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Στον διαγωνισμό αυτό για τρίτη συνεχή χρονιά τα «Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη» επιτυγχάνουν διακρίσεις. Συγκεκριμένα, το πρώτο βραβείο στην ποίηση κατέκτησε η μαθήτρια της Α΄ τάξης του Λυκείου, Μαρία – Νικολία Ψυχάρη με τίτλο «Ἡ θάλασσα τῶν θαυμάτων», ενώ η μαθήτρια της Α΄ τάξης του Γυμνασίου, Νικολίνα – Ειρήνη Λιάκου, κέρδισε έπαινο με το ποίημά της «Συν-τέλεια».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Χρήστος Καζαντζής, διευθυντές και καθηγητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης της Ναυπάκτου, καθώς και πολλοί μαθητές, διαγωνιζόμενοι και μη.

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές που έλαβαν μέρος και κατέθεσαν τον προβληματισμό τους και τις θέσεις τους για ένα τόσο σημαντικό και ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο ζήτημα, όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία ανάλογα με την χρήση που λαμβάνει από τον άνθρωπο, γίνεται ευλογία ή κατάρα…

Θερμά συγχαρητήρια από τις Διευθύντριες Γυμνασίου και Λυκείου του Σχολείου μας και τους Συλλόγους διδασκόντων στη Νικολίνα και την Αλίνα μας. Ευχόμαστε πάντα να αριστεύουν και να διακρίνονται για τις επιτυχίες τους!