Διακρίσεις μαθητών στο συνέδριο “Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη”

Αντιπροσωπεία μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου των “Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη” συμμετείχε στο συνέδριο με τίτλο “Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη”, που πραγματοποιήθηκε για 8η συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη (15-17/12/2023). Οι μαθητές ως ενεργοί πολίτες, αφοσιωμένοι στην ανταλλαγή ιδεών, έδειξαν τη διάθεσή τους να αναλάβουν ευθύνες και δράση. Την περίοδο της προετοιμασίας εργάστηκαν συστηματικά και δόμησαν τις εκθέσεις τους με πλούσιες και σύγχρονες ιδέες, παρουσίασαν θέματα σχετικά με τις παγκόσμιες προκλήσεις και προβλήματα, αποδεικνύοντας τη βαθιά κατανόησή τους και την ικανότητά τους να προβάλουν λύσεις. Επίσης, εστίασαν σε θέματα όπως, η ισότητα των φύλων, τα δικαιώματα στην εκπαίδευση και η προώθηση της ειρήνης και της διεθνούς συνεργασίας. Παράλληλα, με την εμπειρία των παρουσιάσεών τους, οι μαθητές άκουσαν εμπνευσμένους ομιλητές και αντάλλαξαν απόψεις με σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της διπλωματίας και της εκπαίδευσης. Η συμμετοχή στο εν λόγω συνέδριο καταδεικνύει τη δέσμευσή τους για την απόκτηση γνώσεων που ξεπερνούν τα ακαδημαϊκά όρια, καθώς και την επιθυμία τους να αναδειχθούν στο μέλλον ως ενεργοί πολίτες του κόσμου.

Στο συνέδριο συμμετείχαν οι μαθητές Μαρία Νικολία Ψυχάρη, Νικόλαος- Άγγελος Ρέππας, Σταυρούλα Σαρώτη, Βασιλική Μουσακιάν, Ισμήνη Στάικου, Γεράσιμος Χαλαντζούκας, Παναγιώτης Κόρπας, Πηνελόπη Πετροπούλου, Αλέξανδρος Τομαράς, Ανδρέας Τσάκωνας, Αλέξανδρος Λαδόπουλος, Σοφία Παπαγιάννη και Διονύσης Κουστουμπάρδης.

Από αυτούς βραβεύτηκαν ο Γεράσιμος Χαλαντζούκας με την 1η  Εύφημο μνεία , ο Αλέξανδρος Τομαράς με την 2η Εύφημο μνεία, ο Ανδρέας Τσάκωνας ως Mr. ΜΡΔ (Μαθητής σε Ρόλο Διπλωμάτη), ενώ η Πηνελόπη Πετροπούλου έλαβε το βραβείο «Μελλοντικού Διπλωμάτη» από την Επιτροπή δικαιωμάτων για την ισότητα ανδρών και γυναικών.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για την εξαιρετική τους παρουσία και την προσφορά τους στο εκπαιδευτικό συνέδριο, με ευχές το μέλλον τους να είναι γεμάτο επιτυχίες και ευκαιρίες.