Δήλωση συμμετοχής στο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό 2022»

Ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 52 χώρες. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από τη Β΄ Δημοτικού μέχρι τη Γ΄ Λυκείου. Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται οι μαθητές δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις Μαθηματικών. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα Μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για τη συμμετοχή  στον διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός για το έτος 2022 προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Απριλίου 2022 και ώρα 09:00 με φυσική παρουσία των μαθητών στα Κέντρα Εξέτασης. Τα Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη είναι και φέτος εξεταστικό κέντρο του διαγωνισμού για τους μαθητές/τριες των Εκπαιδευτηρίων και άλλων σχολείων της ευρύτερης περιοχής.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί από το φορέα διοργάνωσης λόγω των μέτρων που αφορούν στην εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19 ο διαγωνισμός να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

Για την εγγραφή απαιτείται συνδρομή 12,50 ευρώ. Το ποσό αυτό καλύπτει τα έξοδα του διαγωνισμού, δώρα με εκπαιδευτικό περιεχόμενο που παίρνουν όλοι οι συμμετέχοντες και τα βραβεία των διακριθέντων. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://www.kangaroo.gr.

Όποιος/α μαθητής/τρια επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή στο διαγωνισμό,  παρακαλείται:

  • Μέχρι την Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 να συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα   https://forms.office.com/r/dP3d6r5tPd 
  • Μέχρι την Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 να δώσει το αντίτιμο στη Γραμματεία Δημοτικού ή Γυμνασίου-Λυκείου, με την κατάθεση του οποίου οριστικοποιείται η εγγραφή.

Καλή επιτυχία!