Δήλωση συμμετοχής στο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό 2024»

Ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 52 χώρες. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από τη Β΄ Δημοτικού μέχρι τη Γ΄ Λυκείου. Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται οι μαθητές δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις Μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα Μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Με αφορμή τον διαγωνισμό, παράγεται εκπαιδευτικό υλικό που προάγει την γνώση, διαχέει την πληροφορία και καλλιεργεί την σκέψη. Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και μια Βεβαίωση Συμμετοχής.

Ο διαγωνισμός για το έτος 2024 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 και ώρα 09:00-10:30 με φυσική παρουσία των μαθητών στα Κέντρα Εξέτασης. Τα Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη είναι και φέτος εξεταστικό κέντρο του διαγωνισμού για τους μαθητές/τριες των Εκπαιδευτηρίων και των άλλων σχολείων της ευρύτερης περιοχής.

Για την εγγραφή απαιτείται συνδρομή 16 ευρώ. Το ποσό αυτό  καλύπτει τα έξοδα του διαγωνισμού, δώρα με εκπαιδευτικό περιεχόμενο που παίρνουν όλοι οι συμμετέχοντες και τα βραβεία των διακριθέντων.

Όποιος/α μαθητής/τρια επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό, παρακαλείται:

  • Μέχρι την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024, να συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα, πατήστε ΕΔΩ.
  • Μέχρι την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024, να δώσει το αντίτιμο στην γραμματεία του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων.

Για επιπρόσθετες πληροφορίες  από τον Υπεύθυνο διεξαγωγής του διαγωνισμού, Λάμπρου Μιχαήλ, πατήστε ΕΔΩ ή επισκεφθείτε το επίσημο site του διαγωνισμού: http://www.kangaroo.gr.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες, καλέστε στο 2634021607 εσωτερικό 1101.