Εικονικές περιηγήσεις στα μουσεία του κόσμου

 ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

Τα μουσεία αποτελούν πολύτιμη πηγή πολιτισμικής, ιστορικής, επιστημονικής και αισθητικής γνώσης. Σύμφωνα με τους σύγχρονους ορισμούς, είναι ιδρύματα στην υπηρεσία της κοινωνίας ενώ συμβάλλουν στην εξέλιξή της, με τη σύνδεση παρελθόντος – παρόντος και αποσκοπούν στη μελέτη, την έρευνα αλλά και την ψυχαγωγία. Τα τελευταία χρόνια, οι επισκέψεις στους μουσειακούς χώρους αποκτούν μια διαδραστική μορφή με την ψηφιακή ξενάγηση, δίνοντας τη δυνατότητα στον «επισκέπτη» να θαυμάσει έργα τέχνης και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλο τον κόσμο.

Με αφορμή, λοιπόν, την 6η ενότητα του μαθήματος της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, οι μαθητές της πρώτης τάξης του Γυμνασίου των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου» περιηγήθηκαν εικονικά και περπάτησαν στους χώρους του Βρετανικού Μουσείου στο Λονδίνο, του Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι, του Μουσείου του Βατικανού στη Ρώμη, του νέου Μουσείου της Ακρόπολης και  μέσα από τη θόλο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού θαύμασαν την αρχαία Πριήνη, αρχαία ελληνική πόλη στη νοτιοδυτική Καρία, στις ακτές της Μικράς Ασίας.

Τέλος, με την καθοδήγηση και αρωγή των φιλολόγων τους, της κας Μπαλαμπάνη και του κ. Γουρδούπη, αναζήτησαν πληροφορίες για σημαντικά μουσεία ή εξαιρετικής τέχνης εκθέματα και δημιούργησαν τις δικές τους παρουσιάσεις, με τη βοήθεια των ψηφιακών εργαλείων!