Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

«Το διάβασμα θεραπεύει τον φασισμό και τα ταξίδια θεραπεύουν τον ρατσισμό.»

Miguel de Unamuno

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου, που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε χρόνο την 2α Απριλίου, το φιλολογικό τμήμα του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας πραγματοποίησε διαδικτυακή συνάντηση με την διακεκριμένη λογοτέχνη κα. Αγγελική Δαρλάση.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Σχολείου μας συνομίλησαν με την συγγραφέα και εξέθεσαν τον προβληματισμό τους για το βιβλίο και την πολυεπίπεδη επίδραση που έχει στο μυαλό, την ψυχή και την προσωπικότητα όχι μόνο του νέου, αλλά  και του ανθρώπου γενικότερα. Οι απόψεις της συγγραφέως επηρέασαν θετικά τη σκέψη των παιδιών μας και ιδιαίτερα η αναφορά της στην άποψη του Ισπανού φιλοσόφου και συγγραφέα Miguel de Unamuno ότι «το διάβασμα θεραπεύει τον φασισμό»  συγκίνησε και ευαισθητοποίησε τους πάντες.

Νοσταλγική ήταν και για τους περισσότερους από εμάς η προβολή βίντεο με την θεατρική παράσταση πάνω στο διασκευασμένο μυθιστόρημα της κας. Δαρλάση, «Όταν έφυγαν τ΄ αγάλματα», που είχε ανεβάσει η θεατρική ομάδα του σχολείου μας, το σχολικό έτος 2018-2019, στο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου, που έλαβε χώρα στο Αγρίνιο.

Ήταν, τέλος, μια σημαντική ευκαιρία να μιλήσουμε και να υπενθυμίσουμε στους μαθητές μας ότι το βιβλίο πρέπει να μας συντροφεύει πάντα, γιατί μέσα από αυτό ανακαλύπτουμε τον κόσμο και πάνω από όλα τον εαυτό μας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την κα. Δαρλάση!