Εκδήλωση για τη γιορτή της Σημαίας και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Δημοτικό 🇬🇷
- Categories Νέα, Νέα Δημοτικού
- Date 27 Οκτωβρίου, 2022

Με τον δέοντα σεβασμό και μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό η εκδήλωση για τον εορτασμό της Σημαίας και την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Η 28η Οκτωβρίου του 1940 σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και μέσω του εορτασμού της επιδιώκουμε να τιμήσουμε τους ήρωές μας, να μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες της ελευθερίας και της φιλοπατρίας στα παιδιά μας και να ξεχωρίσουμε, όπως κάθε χρόνο, αυτή την ημέρα ως παράδειγμα της ελληνικής δύναμης και γενναιότητας.
Το κύριο μέρος της γιορτής περιλάμβανε ανάγνωση των βασικών γεγονότων από τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, προβολή οπτικοακουστικού υλικού της εποχής, ηρωικά τραγούδια και το θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Καλάβρυτα 1943», μέσω του οποίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ Δημοτικού μας μετέφεραν με αναπαραστατικό τρόπο ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έλαβε χώρα στην Ελλάδα κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.
Στη συνέχεια, ο διευθυντής του σχολείου μας, όρισε σημαιοφόρο και παραστάτες τους μαθητές που αρίστευσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος από το τμήμα ΣΤ1.
Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς τους και στους συντελεστές της εκδήλωσης, οι οποίοι μας υπενθύμισαν ότι οι επέτειοι αποτελούν ιστορικό σταθμό ανάμεσα στο παρόν, στο παρελθόν και στο μέλλον, καθώς, όχι μόνο μας δίνουν την ευκαιρία να μάθουμε για τις ένδοξες στιγμές της εθνικής μας ιστορίας, αλλά μας ωθούν να νοηματοδοτήσουμε το σήμερα και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο!
Χρόνια πολλά Ελλάδα!!
Next post
Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Γυμνάσιο και Λύκειο των «Συγχρόνων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη»
27 Οκτωβρίου, 2022
Περισσοτερα αρθρα

Το Λύκειό μας στη Θεσσαλονικη!
22 Απριλίου, 2025

Από τη φύση στο πιάτο μας
22 Απριλίου, 2025

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!
19 Απριλίου, 2025