Εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Δημοτικό.

Με τον δέοντα σεβασμό, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό η εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου, η έναρξη της ελληνικής επανάστασης, συνιστά το σημαντικότερο ιστορικό γεγονός της νεότερης ιστορίας μας. Η ημέρα αυτή αποτελεί μία ευκαιρία να εξυμνήσουμε και να τιμήσουμε τους ανθρώπους εκείνους που με τον δικό τους τρόπο αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του ελληνικού κράτους, μαχόμενοι υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Το κύριο μέρος της γιορτής περιλάμβανε τα σημαντικότερα γεγονότα της περιόδου της ελληνικής επανάστασης, τα οποία ζωντάνεψαν με το θεατρικό δρώμενο «Φως εις την Ελευθερία». Οι μαθητές της Β’ Δημοτικού μας μετέφεραν με αναπαραστατικό τρόπο το Κρυφό Σχολειό, την ίδρυση της Φιλικής Εταιρίας και τον όρκο των Ελλήνων για αφοσίωση στον απελευθερωτικό αγώνα. «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ» βροντοφώναξαν, συλλογιζόμενοι την ελληνική δύναμη και γενναιότητα που υπέδειξαν οι πρόγονοί μας. Φυσικά, η γιορτή πλαισιώθηκε από γνωστά ηρωικά τραγούδια και εκκλησιαστικούς ύμνους, που τόνωσαν το αίσθημα της Εθνικής Υπερηφάνειας.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής του σχολείου μας, όρισε σημαιοφόρο και παραστάτες τους μαθητές που αρίστευσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος από το τμήμα ΣΤ2. Θερμά συγχαρητήρια κι ευχαριστίες στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και στους συντελεστές της εκδήλωσης, οι οποίοι μας υπενθύμισαν ότι οι επέτειοι αποτελούν ιστορικό σταθμό ανάμεσα στο παρόν, το παρελθόν και το μέλλον, καθώς, όχι μόνο μας δίνουν την ευκαιρία να μάθουμε την ένδοξη ιστορία της πατρίδας μας, αλλά μας βοηθούν να πορευτούμε με όραμα και στόχους στη ζωή μας. Να προσπαθήσουμε και να αγωνιστούμε, με πίστη και αρετή, για την πραγμάτωσή τους και να εμπνευστούμε από τα ιδανικά του ΄21 και τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Έτσι, χάρη σε όλους εμάς, θα μπορέσει να ξαναλάμψει το ελληνικό φως. Ας κρατήσουμε το εορταστικό πνεύμα και ας επαναλάβουμε με υπερηφάνεια τους στίχους του Κωστή Παλαμά: «Αυτόν τον λόγο θα σας πω, δεν έχω άλλον κανένα, μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα».

Χρόνια πολλά, Ελλάδα!!!