Εκδρομή Δ’ Δημοτικού στην Αρχαία Ολυμπία

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 μαθήτριες και μαθητές της Δ´ τάξης δημοτικού επισκέφθηκαν στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης την Αρχαία Ολυμπία. Περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο έχοντας τη δυνατότητα να αντικρίσουν από κοντά τον χώρο στον οποίο διεξάγονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες κατά την αρχαιότητα, την εποχή που χιλιάδες άνθρωποι κατέφθαναν από όλη την Ελλάδα προκειμένου να τιμήσουν τον θεό Δία και να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Μαθητές και μαθήτριες συζήτησαν για το αθλητικό ιδεώδες, συζήτησαν και αναγνώρισαν αρχιτεκτονικούς ρυθμούς της αρχαιότητας, θαύμασαν τον μεγαλοπρεπή ναό του Δία εντός του οποίου βρισκόταν ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.

Στον χώρο του σταδίου μαθητές και μαθήτριες σε ρόλο αθλητών της αρχαιότητας αγωνίστηκαν στο τρέξιμο ενώ ακολούθησε η στέψη του νικητή με στεφάνι από κλαδί ελιάς.

Η περιήγηση των μαθητών/τριών ολοκληρώθηκε με την ξενάγησή τους στον χώρο του αρχαιολογικού  μουσείου όπου το ενδιαφέρον στράφηκε στο άγαλμα της Νίκης του Παιωνίου, ένα αριστούργημα της γλυπτικής τέχνης της αρχαιότητας.

Με την ολοκλήρωση και της ξενάγησης στο μουσείο μαθητές/ήτριες πήραν τον δρόμο της επιστροφής γεμάτοι ενθουσιασμό έχοντας μόλις αντικρίσει από κοντά όλα εκείνα για τα οποία διάβασαν στις σελίδες των σχολικών εγχειριδίων της Ιστορίας.