Εκδρομή στα Ιωάννινα με την ΣΤ΄ Δημοτικού
- Categories Νέα, Νέα Δημοτικού
- Date 29 Νοεμβρίου, 2021

Η Στ’ τάξη του Δημοτικού σχολείου των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποίησε μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην πόλη των Ιωαννίνων. Οι μαθητές των δύο τμημάτων, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, Ιωάννη Κυρίτση, Χριστοπούλου Βαρβάρα και Ιωάννη Κριδέρα, έκαναν ένα ταξίδι γνώσεων και εμπειριών στη μαγευτική παραλίμνια πόλη.
Πρώτη στάση αποτέλεσε το μουσείο ελληνικής ιστορίας Παύλου Βρέλλη. Το Μουσείο φιλοξενεί περίπου 150 κέρινα ομοιώματα και 36 ιστορικά θέματα εμπνευσμένα από σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας. Εκεί, οι μαθητές συνδέοντας τις γνώσεις και τις πληροφορίες από την ύλη του μαθήματος της Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού, γνώρισαν από κοντά τα γεγονότα της ελληνικής Επανάστασης, τα οποία αναπαρίστανται μέσω των κέρινων ομοιωμάτων του μουσείου. Μικροί και μεγάλοι, αισθάνθηκαν ότι ταξίδεψαν σε βουνά, παλιά οικήματα, σπηλιές, εκκλησίες, μονοπάτια, ακολουθώντας μια κυκλικού χαρακτήρα ξενάγηση σε διαφορετικά επίπεδα.
Έπειτα, ακολούθησε ξενάγηση στο σπήλαιο του Περάματος, το οποίο βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Οι μαθητές ακολούθησαν τα μονοπάτια του σπηλαίου περνώντας μέσα από πολλές διαδοχικές αίθουσες και διαδρόμους με σταλακτίτες, σταλαγμίτες, κουρτίνες και εντυπωσιακές κολώνες σε συμπλέγματα. Η αίσθηση του χώρου ήταν μοναδική και πρωτόγνωρη!
Λίγο αργότερα, οδηγήθηκαν στο κέντρο της πόλης για να πάρουν το καραβάκι της γραμμής και να φτάσουν στο νησί του Αλή Πασά, που βρίσκεται στη λίμνη Παμβώτιδα. Περιπλανήθηκαν στα παραδοσιακά και γραφικά σοκάκια του νησιού, ήρθαν σε επαφή με τους λιγοστούς κατοίκους της περιοχής και είδαν από κοντά το σπίτι του Αλή Πασά. Η διαδρομή, σε συνδυασμό με το επιβλητικό τοπίο της λίμνης, ήταν για όλους μια μοναδική εμπειρία.
Περισσοτερα αρθρα

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Happy Easter! Joyeuses Pâques! Frohe Ostern! 🐣🐰🌷
