Εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Πρωτεύουσα!

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γυμνασίου των “Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη” πραγματοποίησαν  μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα.

Προορισμός της Α΄ Γυμνασίου ήταν το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού προκειμένου να συμμετάσχει στην τιμητική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που εορτάζεται σε περισσότερες από 180 χώρες στον κόσμο στις 6 Φεβρουαρίου κάθε έτους. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συζητήσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, τόσο από ειδικούς, όσο και από πρόσωπα δημοφιλή στα παιδιά, όπως οι ηθοποιοί, Βάσω Λασκαράκη και Βάσια Γκολφινοπούλου, οι οποίες μίλησαν για την έκθεσή τους στα κοινωνικά δίκτυα και τους κινδύνους που αυτά εγκυμονούν.

Παράλληλα, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου επισκέφτηκαν το «Ίδρυμα Ευγενίδου», όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Μπόρεσαν να αλληλεπιδράσουν με τα διαδραστικά εκθέματα Φυσικής και να εξερευνήσουν θεμελιώδεις αρχές και νόμους της μηχανικής και του ηλεκτρομαγνητισμού.

Τέλος, η Γ΄ Γυμνασίου επισκέφτηκε επίσης το Ευγενίδειο Ίδρυμα, όπου γνώρισε την πλακέτα ανοικτού κώδικα “Arduino”. Στο εργαστήριο, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να δημιουργήσει μια πειραματική κατασκευή και δημιούργησαν το πρώτο τους κύκλωμα!

Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με φαγητό και σύντομη βόλτα σε εμπορικό κέντρο των Νοτίων Προαστίων!