Επίσκεψη των ξένων αποστολών στα Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη μέσω του προγράμματος Erasmus «Μαζί σχεδιάζουμε το μέλλον».

Την εβδομάδα 17 Οκτωβρίου – 21 Οκτωβρίου βρέθηκαν στο σχολείο μας αποστολές εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία, την Ισπανία, τη Λιθουανία και τη Βουλγαρία, σε μία συνάντηση εκπαίδευσης στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus “Ensemble nous dessinons l’avenir”. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως στόχο τις καινοτόμες μορφές εκπαίδευσης για τη δημιουργία ενός σχολείου του μέλλοντος.

Με θέμα την εκπαίδευση, που βασίζεται σε βιωματικές δραστηριότητες, παρουσιάστηκαν εργασίες και δράσεις των εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Οι ξένοι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με ενδιαφέρον πρακτικές STEM, βιωματική προσέγγιση της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού, πειράματα με βάση το νερό και μάθημα επιστημών του προγράμματος Pearson International Schools. Στη συνέχεια, μπήκαν με τη σειρά τους στις τάξεις για να πραγματοποιήσουν και οι ίδιοι δραστηριότητες με τους μαθητές.

Η εβδομάδα, φυσικά, είχε και χαρακτήρα γνωριμίας με την τοπική ιστορία και κουλτούρα. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο κάστρο της Ναυπάκτου, το Φετιχέ Τζαμί που φιλοξενεί την έκθεση του Παύλου Σάμιου, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και το αρχοντικό του Μπότσαρη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα μας, υποδέχτηκε και ο δήμαρχος Ναυπακτίας, κ. Γκίζας, τους ξένους εκπαιδευτικούς και συνομίλησε μαζί τους.

Η εβδομάδα ολοκληρώθηκε με εκδρομές στους Δελφούς, στο Μεσολόγγι, αλλά και στην Πάτρα.

Η επόμενη συνάντηση εργασίας έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο στη Ρουμανία.