Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών από το 2001 με σκοπό την προώθηση της πλούσιας γλωσσικής και πολιτιστικής ποικιλίας της Ευρώπης και την ενθάρρυνση της δια βίου εκμάθησης ξένων γλωσσών, και φυσικά δε θα μπορούσε παρά να τιμηθεί δεόντως από όλο το σχολείο μας!

Έτσι, οι μαθητές των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη , σαν πολίτες του μέλλοντος, με μεγάλη όρεξη και ανοιχτό μυαλό, «έπαιξαν» με τις διάφορες Ευρωπαϊκές γλώσσες και χώρες για να γιορτάσουν την ημέρα αυτή.

Οι δραστηριότητες των ημερών έγιναν σε όλες τις βαθμίδες σε διάφορες γλώσσες πέραν των Ελληνικών και περιλάμβαναν σχετικές καλλιτεχνικές δημιουργίες με σημαίες και συμβολικές λέξεις, χρώματα, χαιρετισμούς με παιχνίδια ρόλων, αγαπημένα παιδικά τραγούδια στη Μουσική, γκράφιτι με τη λέξη “ΤΕΧΝΗ” στα Εικαστικά, αριθμούς, πράξεις και συγκρίσεις αριθμών στα Μαθηματικά, μάθημα για την ιστορία του ποδοσφαίρου, μάθημα Μυθολογίας καθώς και Μινωικού και Ρωμαϊκού πολιτισμού, ορισμούς στη Φυσική, ονομασίες Ευρωπαϊκών χωρών στη Γεωγραφία, ταξίδι στις κοινές ρίζες λέξεων στη Νεοελληνική Γλώσσα,  την προσευχή «Πάτερ Ημών» και διάφορα κουίζ γνώσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στη συμμετοχή των μαθητών της Α’ Γυμνασίου, ως εκπροσώπων των “Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη”, σε μια διαδικτυακή συνάντηση etwinning με 2 σχολεία της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, τιμώντας έτσι την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Οι μαθητές παρουσίασαν πληροφορίες για την πόλη και το σχολείο τους και αντάλλαξαν πληροφορίες για τη ζωή στην εκάστοτε χώρα, νιώθοντας έτσι πιο έντονα πολίτες του κόσμου.

“A day will come when all nations on our continent will form a European brotherhood…” – Victor Hugo