“Φόρος τιμής” στην Ελληνική Γλώσσα

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας, οι μαθήτριες και οι μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας, είχαν την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να «φιλοξενήσουν» διαδικτυακά και να συνομιλήσουν με τον εξαίρετο καθηγητή της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Παπυρολογίας, κ. Αμφιλόχιο Παπαθωμά.

Ο κ. Παπαθωμάς είναι πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του εργαστηρίου Παπυρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διαθέτει ένα τεράστιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο.

Οι μαθητές μας πληροφορήθηκαν από τον κ. Καθηγητή τη σημαντικότητα της διδασκαλίας και μάθησης των Αρχαίων Ελληνικών  και γνώρισαν έναν από τους νεότερους και δυναμικότερους κλάδους των αρχαιογνωστικών επιστημών, την Παπυρολογία, της επιστήμης, δηλαδή, που αφορά στην ανάγνωση, μελέτη, ερμηνεία και αξιοποίηση των κειμένων που έχουν σωθεί από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Τον ευχαριστούμε θερμά για την υπέροχη συνέντευξη που μας παραχώρησε και ας κρατήσουμε στο μυαλό μας τη φράση του Λ. Βιτγκενστάιν που μας μετέφερε ο κ. Παπαθωμάς ότι «τα όρια της γλώσσας μου καθορίζουν τα όρια του κόσμου μου».