Γιατί μου λένε να προσέχω το νερό;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, που εορτάζεται στις 22 Μαρτίου, είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε διαδικτυακά τον κύριο Γεώργιο Ευστρατιάδη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΥΔΑΤΩΡ Α.Ε.

Οι μαθητές/μαθήτριες της Β Γυμνασίου, που συμμετέχουν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο «Μέσα σε μια σταγόνα νερό…», ενημερώθηκαν για την αξία, τις χρήσεις, τα αποθέματα και τον τρόπο καθαρισμού του νερού. Η σωστή χρήση και η διαχείριση του νερού είναι δύο παράγοντες που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας στην καθημερινότητά μας.

Επιπλέον μιλήσαμε για το «κρυμμένο νερό» των τροφίμων και των αντικειμένων που χρησιμοποιούμε (πλαστικό μπουκάλι νερό, χαρτί, ρούχα) και υπολογίσαμε την ποσότητα του νερού που χρειάζεται για την παραγωγή  τροφίμων και αντικειμένων που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Η φετινή παγκόσμια ημέρα για το νερό είχε θέμα «Δίνοντας αξία στο Νερό» και μέσα από τη σημερινή ενημέρωση/συζήτηση ευαισθητοποιηθήκαμε  στην ανάγκη διαφύλαξης του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου και κοινωνικού αγαθού!