Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου τιμήθηκε και στις Ξένες Γλώσσες!

Με αφορμή αυτή την ξεχωριστή ημέρα, που ήταν τα γενέθλια του γνωστού συγγραφέα παιδικών βιβλίων Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού ήρθαν σε επαφή με δημοφιλή ξενόγλωσσα παιδικά βιβλία στα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.  Αξίζει να αναφερθούν ενδεικτικά κάποια από τα παραμύθια που διαβάστηκαν:  ‘Oh, The Places You’ll Go’, ‘The Very Hungry Caterpillar’, Corduroy’, ‘The Pirates Next Door’,  ‘Les fées’,  ‘Der quergestreifte Tiger’,  αποσπάσματα από παραμύθια των αδελφών Grimm.

Οι μαθητές διασκέδασαν ψάχνοντας “χαμένους” ήρωες σε όμορφα τοπία, περιέγραψαν και ζωγράφισαν χαρακτήρες από τις ιστορίες, δημιούργησαν κολάζ με αποσπάσματα και εικόνες, εξάσκησαν και εμπλούτισαν τις γλωσσικές τους δεξιότητες καταγράφοντας γεγονότα και συναισθήματα από τα παραμύθια αυτά. Οι δημιουργίες τους, όπως και εξώφυλλα από βιβλία που διαβάστηκαν, στόλισαν τους διαδρόμους του σχολείου μας!

Ακούστηκαν λοιπόν όμορφες ιστορίες για την αρετή, την ανεξαρτησία, την διαφορετικότητα, την εμπιστοσύνη, την τόλμη, τη φιλία, τον κύκλο της ζωής, τον ρεαλισμό, τα συναισθήματα, τα όνειρα και την ελπίδα για ένα λαμπρό μέλλον. Έτσι, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τα βαθιά αυτά νοήματα μέσα από διαφορετικές κουλτούρες αλλά κατέληξαν στο ότι αυτά δεν έχουν ούτε ηλικία ούτε σύνορα. Τελικά τα παιδικά παραμύθια είναι για όλους…

“Μια παιδική ιστορία που την απολαμβάνουν μόνο τα παιδιά δεν είναι ούτε στο ελάχιστο μία καλή ιστορία.” – C.J.Lewis