Η ποίηση είναι τέχνη και διέξοδος

Η ποίηση αποσκοπεί στην αναζήτηση νοήματος μέσα σε έναν κόσμο αταξίας και μεταβολών, συνιστά μία αυθεντική, εναγώνια, δημιουργική, πρωτότυπη ένθεη αναζήτηση.

Ένθεη, αφού επιτρέπει τη δημιουργία νέων σχημάτων χωρίς πολλούς περιορισμούς, με τη δυνατότητα έκφρασης όσων αναφέρονται και όσων υπονοούνται και όλα αυτά με ένα «μαγικό» τρόπο επικοινωνούνται στους αναγνώστες.

Οι ποιητές εκφράζουν βαθιές και κρυμμένες αλήθειες ενώ η ποίηση συνεπάγεται κάτι υπερφυσικό, κάποιες φορές με ακραίο ρεαλισμό σε «προσγειώνει» στην πραγματικότητα που οφείλεις να δεις και κάποιες με υπερρεαλιστικά στοιχεία σε «απογειώνει» ανοίγοντας νέους δρόμους να ταξιδέψεις.

Φαίνεται πως δεν χάνει την αξία της αφού αποτελεί στοιχείο παράδοσης, οι άνθρωποι ανατρέχουν σε αυτή για την χαλάρωση τους, την έκφραση της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας, τον εμπλουτισμό των σκέψεων και γνώσεων τους αλλά και την αισθητική τους τέρψη.

Σήμερα στις σύγχρονες κοινωνίες που δοκιμάζονται από προκλήσεις φαίνεται πως πάλι θα λάμψει καθώς θα δώσει απαντήσεις και τη δυνατότητα έκφρασης των εμπειριών του σημερινού κόσμου, θα εξευγενίσει, θα διδάξει..

Παγκόσμια μέρα ποίησης σήμερα κ οι μαθητές της Α’ Λυκείου τιμούν την ημέρα επιλέγοντας ένα ποίημα τος αρεσκείας τους συνθέτοντας ένα Ανθολόγιο με προτάσεις για όλους εμάς.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την εργασία των μαθητών μας