«Η σπορά και το ψωμί»

Στο πλαίσιο της θεματικής μας ενότητας «Η σπορά και το ψωμί», οι μικροί μας φίλοι συζήτησαν και έμαθαν τη διαδικασία παρασκευής του ψωμιού, παλαιότερα και σήμερα.

Ακόμη, έγιναν μικροί κηπουροί και έφτιαξαν τον δικό τους κήπο καθώς κάθε παιδί φύτεψε από ένα σποράκι. Ύστερα, τον πότισαν και υποσχέθηκαν να τον φροντίζουν καθημερινά.

Επιπλέον, παρατήρησαν και κατέγραψαν ένα ένα τα υλικά που χρειάζονται για την παρασκευή του ψωμιού, (αλεύρι, νερό, μαγιά) και παρασκεύασαν τη δική τους ζύμη. Στόλισαν την τάξη με όμορφες κατασκευές και κολάζ. Στη συνέχεια, απόλαυσαν το ψωμί  με βούτυρο και μέλι στην αυλή του σχολείου!

Το θέμα της εβδομάδας έκλεισε με τον πιο όμορφο τρόπο, με μια  βιωματική επίσκεψη στον φούρνο της κυρίας Μαρίας Αναγνωστοπούλου στη Ναύπακτο. Η κα Μαρία υποδέχτηκε τα παιδιά με χαμόγελο και τα ξενάγησε στον χώρο εργασίας της. Τους έδειξε το ζυμωτήριο κι εξήγησε όλη τη διαδικασία παρασκευής του ψωμιού. Ακόμη, τους έδειξε τη ζυγαριά, όπου ζυγίζει το ζυμάρι, το εργαλείο που το κόβει για να φτιάξει μικρά καρβελάκια αλλά και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί. Τέλος, τους παρουσίασε τον τρόπο που φουρνίζει το ψωμί!

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με όλα όσα είδαν και έμαθαν. Ύστερα από την ξενάγηση, τα περίμενε μια μικρή έκπληξη, λαχταριστά χειροποίητα κουλουράκια!!!

Ευχαριστούμε θερμά την κα Μαρία Αναγνωστοπούλου για τη φιλοξενία!!!