«Η Τέχνη δίνει σχήμα στη ζωή» Ουίλιαμ Σαίξπηρ

«Όλοι μαζί να βοηθήσουμε

να δημιουργηθεί ένας πλατύς,

ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός

στον τόπο μας» Κάρολος Κουν.

Η Γ’ Γυμνασίου των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιεί το διδακτικό έτος 2022-2023 με τίτλο «Το επτανησιακό θέατρο…συνέχεια του αρχαίου», πραγματοποίησε  πολυήμερη επίσκεψη στο νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα, το διάστημα 15-18/03.

Το θέατρο και η μουσική γίνονται το όχημα γνώσης και κατανόησης της συνθετότητας και μοναδικότητας του πολιτισμού μας. Στόχος της πολυήμερης επίσκεψης ήταν η γνωριμία των μαθητών με το πνεύμα, την παράδοση και τον πολιτισμό των Ιονίων νήσων.

Η εκδρομή ξεκίνησε με επίσκεψη στην Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας «Μάντζαρος», η οποία φέρει το όνομα του κερκυραϊκής καταγωγής Μουσουργού και Συνθέτη του Εθνικού μας Ύμνου, Νικολάου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου. Ξεχωριστή τιμή για τα Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη και τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, αποτέλεσε η υποδοχή και η φιλοξενία στο https://www.facebook.com/dipethek, από την Καλλιτεχνική Διευθύντρια κ. Δούκα Βαρβάρα, για την παρακολούθηση της προετοιμασίας της μονόπρακτης ηθογραφίας «Η Βεγγέρα» του Ηλία Καπετανάκη, η οποία παρουσιάζεται αυτήν την περίοδο από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας. Οι μαθητές κατά την παραμονή τους  επισκέφθηκαν μνημεία της πόλης της Κέρκυρας.