Κυκλαδικός Πολιτισμός… εν δράσει!

Η εβδομάδα αυτή στο Νηπιαγωγείο ήταν αφιερωμένη στον Κυκλαδικό Πολιτισμό και στην τέχνη των προϊστορικών ανθρώπων που ζούσαν στα νησιά των Κυκλάδων, προκειμένου να εμπλουτιστούν με διαδραστικό και παιγνιώδη τρόπο οι γνώσεις των παιδιών σχετικά με την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

Στο πλαίσιο της θεματικής αυτής, η εβδομάδα έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Οι μικροί μας μαθητές πραγματοποίησαν την πρώτη μονοήμερη εκδρομή τους στην Αθήνα και μεταξύ άλλων στο «Μουσείο Κυκλαδική Τέχνης», συνοδεία των γονέων και των εκπαιδευτικών τους.

Η ημέρα ξεκίνησε νιώθοντας μεγάλη περιέργεια κι ενθουσιασμό, καθώς η πρώτη μας στάση ήταν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Εκεί, παρακολουθήσαμε την εμβληματική παράσταση, “Ροβινσώνας Κρούσος”, η οποία μάς μετέφερε σε μία φανταστική περιπέτεια στη μέση του ωκεανού.

Το θεατρικό έργο ήταν μαγευτικό και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τα σκηνικά και τα κοστούμια, ενώ η μουσική και οι χοροί μας έκαναν όλους, μικρούς – μεγάλους, να νιώσουμε μέρος της παράστασης.

Στη συνέχεια, τα παιδιά με τους γονείς τους είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη και να περάσουν στιγμές χαλάρωσης, μαζί. 

Κλείσαμε την εκδρομή με την επίσκεψή μας στο «Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης». Οι μικροί μας μαθητές ενθουσιάστηκαν με τα αρχαία αντικείμενα και την ιστορία που κρυβόταν πίσω από κάθε έκθεμα. Περιηγήθηκαν στον χώρο κι έπειτα έγιναν οι ίδιοι μικροί ξεναγοί, προσπαθώντας να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν καλύτερα την αρχαία ελληνική τέχνη, μέσα από ένα όμορφο και δημιουργικό παιχνίδι, παγιώνοντας με τρόπο βιωματικό τις γνώσεις που είχαν λάβει κατά την «Εβδομάδα Κυκλαδικού Πολιτισμού» από τις εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εσάς, τους γονείς, για τη στήριξη και τη συνεργασία, καθώς η παρουσία σας συνεισέφερε σημαντικά στο να βιώσουν τα παιδιά σας/μας μία αξέχαστη εμπειρία!