Μαθητές εξερευνητές, ξεναγοί…

Οι μαθητές της Γ’ τάξης, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο κέντρο της ιστορικής πόλης της Ναυπάκτου, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων με τίτλο «Τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά».

Αρχικά, αφού θαύμασαν τον επιβλητικό «Πύργο του Μπότσαρη», ξεναγήθηκαν στον εσωτερικό χώρο, όπου φιλοξενείται μόνιμη έκθεση με πίνακες και χάρτες που σχετίζονται με την περίφημη Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Στη συνέχεια, περπατώντας μέσα από τα παραδοσιακά πλακόστρωτα δρομάκια, οι μαθητές κατευθύνθηκαν προς το Φετιχιέ Τζαμί όπου παρακολούθησαν εικαστική έκθεση με θέμα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Έπειτα, θαύμασαν από κοντά τα αγάλματα που μας θυμίζουν σπουδαία ναυτικά συμβάντα από τη μακρόχρονη ιστορία αυτής της μικρής πόλης, αυτά του Ισπανού λογοτέχνη Μιγκέλ ντε Θερβάντες και του μπουρλοτιέρη Γεωργίου Ανεμογιάννη.

Τελευταίο σταθμό αποτέλεσε το ενετικό κάστρο της Ναυπάκτου. Εκεί, οι μαθητές περιηγήθηκαν στα διαζώματα, συνάντησαν το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία και έφτασαν μέχρι την Ακρόπολη, όπου έμειναν έκπληκτοι από την υπέροχη φυσική ομορφιά με θέα το λιμάνι.

Ως επιστέγασμα αυτής της διαδρομής, οι μικροί μαθητές δημιούργησαν έναν έντυπο και έναν ηλεκτρονικό ταξιδιωτικό οδηγό (με τη βοήθεια του εργαλείου Google Earth), οι οποίοι θα τους βοηθήσουν μελλοντικά να ανατρέξουν τόσο σε αυτή την όμορφη ανάμνηση όσο και στα ιδιαίτερης ιστορικής αξίας σημεία της πόλης.