Μια αξέχαστη εκδρομή!

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με αφορμή την επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου, τα παιδιά του νηπιαγωγείου των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη επισκέφθηκαν τη Δημοτική Πινακοθήκη και τον Κήπο των Ηρώων στην περιοχή του Μεσολογγίου.

Στην Πινακοθήκη είδαν από κοντά και παρατήρησαν τις παραδοσιακές φορεσιές των Μεσολογγιτών, πολλούς και εντυπωσιακούς πίνακες ζωγραφικής. Πίνακες μικρούς και μεγάλους, πίνακες που απεικόνιζαν την Έξοδο του Μεσολογγίου, την Ελλάδα στα συντρίμμια, την εισβολή του Ιμπραήμ Πασά στο Μεσολόγγι. Πίνακες, με ήρωες της Επανάστασης, αλλά και Φιλελλήνων Ηρώων, όπως του Λόρδου Βύρωνα. Επίσης, όπλα και διάφορα αντικείμενα των αγωνιστών.

Στη συνέχεια, πήραν τον δρόμο για τον Κήπο των Ηρώων, εκεί όπου θάφτηκαν οι μαχητές της φρουράς της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου. Συγκεκριμένα, είδαν τον Τύμβο των Πεσόντων, το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη, στήλες με διάφορους ήρωες ( του Επισκόπου Ιωσήφ Ρωγών, του Ι. Μάγερ κτλ.). Ακόμη, παρατήρησαν τις προτομές του Λόρδου Βύρωνα, του Χρήστου Καψάλη, του Διονύσιου Σολωμού κτλ.).

Τέλος, απόλαυσαν το κολατσιό τους κάτω από την σκιά των δέντρων στο χώρο του Κήπου.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών…απερίγραπτος!