Ο Διονύσης Κουστουμπάρδης, νικητής στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας

Νικητής αναδείχθηκε για ακόμα μια φορά ο Διονύσης Κουστουμπάρδης, μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου των «Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη», αφού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη 2η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής νέων, ηλικίας κάτω των 15 ετών.

Οι αγώνες, οι οποίοι διήρκεσαν μία εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν στον Βόλο, την πατρίδα του Κενταύρου Χείρωνα, του δασκάλου του Ηρακλή και του Αχιλλέα. Στην Ολυμπιάδα συμμετείχαν εκπρόσωποι από 14 χώρες των τριών ηπείρων του κόσμου (Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας), ανάμεσά τους η Ινδία, η Κίνα, η Εσθονία, η Κολομβία, η Ρουμανία, η Ουκρανία, η Σουηδία, η Ταϊλάνδη κ.λπ.. Δέκα Έλληνες μαθητές που ξεχώρισαν και κατέκτησαν μετάλλια, είχαν παρακολουθήσει δωρεάν μαθήματα Αστρονομίας, παροχή της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «ΩΡΙΩΝ». Ανάμεσά τους και ο δικός μας Διονύσης, ο οποίος με σύνεση, υπομονή και αέναη προσπάθεια, «άγγιξε» τον ουρανό!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, η Διοίκηση και η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων αισθάνονται υπερήφανοι, συγχαίρουν τον Διονύση και του εύχονται ολόψυχα να σημειώνει πάντα επιτυχίες και να αριστεύει!