Οι junior ambassadors ενημερώνονται για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα

Οι junior ambassadors που συμμετέχουν στο πρόγραμμα EPAS (European Parliament Ambassadors Schools) του Λυκείου των “Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη” επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 15 Μαΐου την “Αιτωλική Αναπτυξιακή”, που εδρεύει στη Ναύπακτο και ενημερώθηκαν για τα προγράμματα που υλοποιούνται στη Ναυπακτία και την ευρύτερη περιοχή με την αρωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Διευθυντής της “Αιτωλικής” κ. Χαράλαμπος Μιχαλόπουλος συναντήθηκε με τους μαθητές, τους μίλησε για την εταιρεία, τη δομή της, τον τρόπο λειτουργίας της, αλλά και τον καθοριστικό ρόλο που αυτή διαδραματίζει στην ανάπτυξη της περιοχής εδώ και πολλά χρόνια. Ο κ. Μιχαλόπουλος αναφέρθηκε στο πολυετές έργο της εταιρείας και στη διαχείριση του προγράμματος LEADER, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια έχει ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Ναυπακτίας, αλλά και της όμορης Φωκίδας. Οι προτάσεις της “Αναπτυξιακής” σχετίζονται πέραν του τουρισμού, με τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την αλιεία, τη μεταποίηση, τις καινοτόμες ιδέες κ.ά., χρησιμοποιώντας ευρωπαϊκά κονδύλια που διατίθενται για τους σκοπούς αυτούς και δίνονται σε ιδιώτες ή δημόσιους φορείς.

Επίσης, διατύπωσε την άποψη ότι η περιοχή της Ναυπακτίας θεωρείται από τις πιο δυναμικές της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας και αυτό καταδεικνύεται από το γεγονός ότι η “Αιτωλική Αναπτυξιακή” έφτασε να διαχειρίζεται τον τελευταίο χρόνο προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ. Μάλιστα ιδιαίτερα τόνισε το γεγονός ότι αυτή την περίοδο γίνονται 110 επενδύσεις στην περιοχή, κάποιες από τις οποίες έχουν ολοκληρωθεί, όμως οι περισσότερες θα υλοποιηθούν το προσεχές χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια οι μαθητές έθεσαν τις ερωτήσεις τους στον κ. Μιχαλόπουλο σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας και τους τρόπους προσέλκυσης περισσότερων κονδυλίων, αλλά και επενδυτών ειδικά στην περιοχή της Ναυπακτίας, αλλά και της Δυτικής Ελλάδας γενικότερα.

Οι μαθητές αναχώρησαν για το Σχολείο, έχοντας συνειδητοποιήσει για άλλη μία φορά ότι η μοίρα της Ελλάδας είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την Ευρώπη και ότι οι πόροι της ΕΕ, που έρχονται στη χώρα μέσω προγραμμάτων, δίνουν αναπτυξιακή πνοή στις κατά τόπους κοινωνίες και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων τους.