Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίζει κάθε χρόνο τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο Δάσκαλος σε οποιαδήποτε χώρα, κοινωνία και εποχή.

Την 5η Οκτωβρίου τιμούμε τους ανθρώπους εκείνους που με συνέπεια, επαγγελματισμό και όραμα αλλάζουν καθημερινά τις ζωές παιδιών, αλλά και ενηλίκων, ανοίγοντας δρόμους, προσφέροντας ελπίδα και αγάπη και δείχνοντας στην πράξη αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση.

Η Διοίκηση των «Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη», καθώς και η Διεύθυνση Γυμνασίου – Λυκείου, εύχονται στους εκπαιδευτικούς  δύναμη σωματική και ψυχική, υπομονή και υγεία!

Ιδιαίτερες, όμως, ήταν οι σκέψεις και οι ευχές των μαθητών και μαθητριών μας, οι οποίοι, με την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό που τους διακρίνει, έδωσαν μια σύντομη, αλλά ιδιαίτερα μεστή απάντηση στο ερώτημα: «Τι είναι μια εμένα ο Δάσκαλος;».

Χρέος όλων μας η αρωγή, η στήριξη και η ενθάρρυνσή τους γιατί, όπως είχε γράψει και ο Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς, (Ιρλανδός ποιητής, Νόμπελ 1923), «η εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φλόγας».