Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου! Η πιο σημαντική Ημέρα του μήνα.

Οι μαθητές της δημοσιογραφικής ομάδας, στηρίζοντας τους πραγματικούς ήρωες της ζωής, δημιούργησαν ένα άρθρο με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Παιδιά με Καρκινοπαθή παιδιά (ICCCPO) και έχει σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των ανθρώπων σχετικά με τις παιδικές νεοπλασίες. Η ασθένεια αυτή δεν ξεχωρίζει κανένα παιδί, αντίθετα τα προσβάλλει ανεξαρτήτου φύλου, εθνικότητας και καταγωγής, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο εκατοντάδες παιδιά να χάνουν τη ζωή τους. Περισσότερα από 300.000 παιδιά διαγιγνώσκονται με καρκίνο καθημερινά και σύμφωνα με έρευνα, κάθε 3 λεπτά μία οικογένεια μαθαίνει ότι το παιδί τους πάσχει από καρκίνο.

Ευτυχώς, υπάρχουν  σύλλογοι οι οποίοι δημιουργήθηκαν για να στηρίξουν και να βοηθήσουν, τόσο τα παιδιά που νοσούν όσο και τις οικογένειες τους. Η βοήθεια τους για τα παιδιά με καρκίνο είναι πολύτιμη και καθοριστική. Κάποιοι από τους σημαντικότερους είναι η ΕΛΠΙΔΑ, Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, η  ΦΛΟΓΑ, Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Πλασματική Ασθένεια, το ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, Όμιλος Εθελοντών κατά του καρκίνου και το MAKE A WISH, Κάνε μια ευχή Ελλάδος. Όλοι αυτοί οι οργανισμοί έχουν ως πρωταρχικό στόχο τους την παροχή βοήθειας,  τη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, τη συστράτευση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, την ηθική και οικονομική στήριξη, αλλά και κινητοποίηση και δραστηριοποίηση των ανθρώπων με σκοπό να κάνουν δωρεές και να γίνονται αιμοδότες.