Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, οι μαθητές-τριες της Β’ τάξης παρακολούθησαν την ταινία μικρού μήκους “Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του Κου Μόρις Λεσμορ” ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο των βιβλίων. Στη συνέχεια μέσα από φωτογραφίες και βίντεο γνώρισαν τα στάδια δημιουργίας ενός βιβλίου και τους εμπλεκόμενους σε αυτή τη διαδικασία ανθρώπους (συγγραφείς, εικονογραφοι, τυπογράφοι,κ.α.).
Στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής έμαθαν για τους συγγραφείς που δημιούργησαν τα πιο γνωστά παραμύθια όλων των εποχών όπως οι Αδελφοί Γκριμ,ο Σαρλ Περώ και φυσικά ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα, 2 Απριλίου και προς τιμήν του γιορτάζει το παιδικό βιβλίο σε όλο τον κόσμο! Επέλεξαν το αγαπημένο τους παραμύθι και εμπνευσμένοι από «Του κουτιού τα παραμύθια» και από τον «Παραμυθά», αφηγήθηκαν την κάθε ιστορία, δίνοντας τις φωνές τους στις κούκλες και τα παιχνίδια τους!
 
Ενώ οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας, παρουσίασαν τα αγαπημένα τους βιβλία!
Στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής, αφηγήθηκαν τις ιστορίες που διαδραματίζονται σε κάθε βιβλίο. Έτσι ταξιδέψαμε στο μαγικό κόσμο της φαντασίας και συναντήσαμε το Θησέα, τον Αναστάση που περίμενε στη στάση, το Χάρι Πότερ, τη Μικρή Κυρία που βρέθηκε στο βυθό, τα απίστευτα γκολ ανάμεσα σε παιδιά από όλο τον κόσμο, τον Ραλφ που δεν ήθελε να χάσει τη φίλη του , τη Μάγια τη μέλισσα, τον Ηρακλή και πολλούς άλλους ήρωες!
Στη συνέχεια τα παιδιά επέλεξαν την αγαπημένη τους εικόνα από το κάθε βιβλίο, και υποδύθηκαν τους ήρωες που απεικονίζονταν!