Πολιτιστικά προγράμματα σχολικού έτους 2020 – 2021

 Η πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, τον θεματοφύλακα της Ιστορίας μας. Ως εκ τούτου, στα «Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη», όπως κάθε χρόνο, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου ασχολούμενοι με τα πολιτιστικά προγράμματα: «Μονεμβασιά, η μετέωρη … Βυζαντινή Καστροπολιτεία» και «Μυστράς: η Καστροπολιτεία – ανάμνηση του Βυζαντινού Μεγαλείου», εκπόνησαν εργασίες – παρουσιάσεις σχετικά με την ιστορία των πόλεων, την πολεοδομία των κάστρων των εν λόγω περιοχών, τα κτίρια, αντιπροσωπευτικές εκκλησίες και οχυρώσεις.

Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού επιτόπιες επισκέψεις δεν πραγματοποιήθηκαν. Η μόνη βιωματική προσέγγιση ήταν στο μαγευτικό κάστρο της Ναυπάκτου όπου πραγματοποιήθηκε σχετική ενημέρωση από αρχαιολόγο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδος.

Ενδεικτικά, επισυνάπτουμε τις αφίσες των προγραμμάτων και από μια παρουσίαση από το σύνολο των εκπονημένων εργασιών για κάθε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα.

Την αφίσα επιμελήθηκε η μαθήτρια Βάλια Σάκκη και τις παρουσιάσεις ετοίμασαν οι μαθητές Φάνης Διαμαντόπουλος και Νίκος Λαμπίρης.

Την αφίσα επιμελήθηκαν οι μαθήτριες Ντάρλα Δήμητρα, Κορίνα Ζαχαράτου, Κατερίνα Ξαές και τις παρουσιάσεις ετοίμασαν οι μαθητές Κωνσταντίνος Ευστρατιάδης και Ηρώ Γεωργίου.