Πόρτα ανοιχτή

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού μας είχαν τη χαρά να συμμετάσχουν στο δεκαπενθήμερο εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Σύλλογος ΑμεΑ «Αλκυόνη» Ναυπακτίας και Δωρίδας για τα 20 χρόνια λειτουργίας του.

Τα παιδιά με τους εκπαιδευτικούς τους επισκέφθηκαν το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας στο οποίο τους υποδέχτηκαν θερμά ο διευθυντής του Συλλόγου, το προσωπικό και οι ωφελούμενοι της δομής και τους ξενάγησαν στον χώρο. Στη συνέχεια, όλοι μαζί μοιράστηκαν όμορφες στιγμές, μέσα σε ένα κλίμα χαράς και συγκίνησης, παίζοντας ομαδικά παιχνίδια, χορεύοντας και δημιουργώντας χειροτεχνίες.

Ακόμη, οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα την αναπηρία που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο «Αλκυόνη», στον οποίο διακρίθηκε η μαθήτρια της ΣΤ’ τάξης, Βλαχογιάννη Εβελίνα, κατακτώντας το δεύτερο βραβείο.

Θεωρώντας ότι οι μαθητές αποτελούν τους αυριανούς πολίτες της κοινωνίας, κρίνεται αναγκαία η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν τους συνανθρώπους μας με αναπηρία. Μέσα από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από κοινού, είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε όλοι ίσοι, παρά τις διαφορές μας, καθώς επίσης κι ότι είναι ευθύνη όλων να αγωνιζόμαστε υπέρ των δικαιωμάτων ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.

Η Διοίκηση, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού εύχονται καλή συνέχεια στο σπουδαίο έργο προσφοράς της «Αλκυόνης» και θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας για την επιτυχία της.