Προσεγγίζοντας τη νομική επιστήμη και το επάγγελμα του νομικού

«Ὅπου γὰρ μὴ νόμοι ἄρχουσιν, οὐκ ἔστιν πολιτεία»
Αριστοτέλης, «Πολιτικά»
Με αφορμή το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών και το απόσπασμα από το έργο του Πλάτωνα «Κρίτων 50a-c», όπου οι Νόμοι προσωποποιούνται και εναντιώνονται στον Σωκράτη, προτρέποντάς τον να παραμείνει πιστός σε αυτούς, να μην αποδράσει από τη φυλακή και να τους εφαρμόσει, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων, υπό την επίβλεψη της φιλολόγου κας Ανδριάνας Μπαλαμπάνη, συμμετείχαν σε μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συζήτηση με τον έγκριτο νομικό, κ. Γεώργιο Φουσκαρίνη.
Ο κ. Φουσκαρίνης, δικηγόρος και Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, άκουσε με προσοχή τις ερωτήσεις των μαθητών, μίλησε για το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα, το σύστημα της Δικαιοσύνης και γενικά για την έννοια του Δικαίου, που αποτελεί και τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε δημοκρατικής κοινωνίας.
Οι μαθητές μας ζήτησαν πληροφορίες για τη φύση του επαγγέλματος, τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματά του, το περιεχόμενο νομικών υποθέσεων που χειρίζεται αλλά και τις προοπτικές που «ανοίγονται» με την απόκτηση ενός πτυχίου Νομικής, ενώ προχώρησαν και στη σύνδεση δικαίου και ηθικής!
Τον ευχαριστούμε πολύ!