Ρομπότ με Οικολογική Συνείδηση!

Σήμερα 3 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής, συναντηθήκαμε διαδικτυακά με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο MEDASSET κ. Κώστα Θωμόπουλο και την συνεργάτιδα/εθελόντρια στο MEDASSET κ. Λυδία Παπαγεωργίου. Συζητήσαμε για την τεχνολογία και την σχέση της με το περιβάλλον και διαπιστώσαμε ότι ένα ρομπότ μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος των θαλάσσιων απορριμμάτων, από τα οποία κινδυνεύουν κάθε χρόνο πολλά θαλάσσια είδη, ανάμεσά τους και η θαλάσσια χελώνα.

Στην διάρκεια της δράσης ενημερωθήκαμε για την κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός ρομπότ με οικολογική συνείδηση από ομάδα μαθητών ρομποτικής. Είδαμε απλά βήματα προγραμματισμού συσκευών για την επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων και ενθουσιαστήκαμε από την χρήση ρομπότ στην παρακολούθηση των συνηθειών των θαλάσσιων χελωνών.

 

Τελικά διαπιστώσαμε ότι η τεχνολογία δεν επηρεάζει απαραίτητα αρνητικά το περιβάλλον, αλλά η λάθος χρήση της τεχνολογίας είναι αυτή που ευθύνεται για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, ενώ μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για την επίλυση χρόνιων περιβαλλοντικών προβλημάτων.