Σχεδιάζοντας «το Σπίτι»

Οι μαθητές των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού των εικαστικών,  έλαβαν μέρος στον 2ο μαθητικό διαγωνισμό της «Σχεδίας», σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και μας συγκίνησαν!

Σε μια προσπάθεια να σμίξει η φαντασία με την αλληλεγγύη, την ελπίδα και την ενσυναίσθηση, οι μαθητές μας κλήθηκαν να επιστρατεύσουν τον δημιουργικό τους οίστρο και να χρωματίσουν με το πινέλο τους την έννοια του «σπιτιού». Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, καθώς τα παιδία ανέδειξαν, με τον πλέον ανθρώπινο τρόπο, τη σημασία και την έννοια της εστίας για τους ανθρώπους που αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν, σε αναζήτηση ασφάλειας και προστασίας.

Το ταλέντο των μαθητών μας μεγάλο! Η υπερηφάνεια μας για τη συμμετοχή όλων των παιδιών του σχολείου μας στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής «Σχεδία» απερίγραπτη! Η συγκίνησή μας για τις βραβεύσεις, βαθύτατη!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν για την εξαιρετική προσπάθεια και το ταλέντο τους! Συγχαρητήρια στις δύο μαθήτριες της Α’ Δημοτικού των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη, Λένια Αλεξοπούλου & Κωστία Φράγκου, των οποίων οι ζωγραφιές βραβεύτηκαν και δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Σχεδία», τεύχος Ιανουαρίου 2023!