Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός: 8η Συνάντηση

Καλεσμένη στο μάθημα του Σ.Ε.Π. την Παρασκευή 28/01 ήταν  η κα Ραυτοπούλου Αθηνά, απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών με μεταπτυχιακό (MSc) στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και την Ανάλυση Δεδομένων και Διδακτορικό στην Οικονομική Επιστήμη του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης. Η κ. Ραυτοπούλου υπηρετεί στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ως διδάσκουσα και ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια (Οικονομικά της Υγείας, Εφαρμοσμένη Οικονομετρία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα Οικονομικά της παχυσαρκίας, τους προσδιοριστικούς παράγοντες της υγείας κ.α.).

Η κα Ραυτοπούλου εξήγησε στους μαθητές τις επιλογές που έχουν ως απόφοιτοι ενός οικονομικού πανεπιστημίου. Ανέφερε πως μια από αυτές είναι η έρευνα και εξήγησε πώς συνδέεται με την οικονομία. Αναφέρθηκε επίσης στην σπουδαιότητα της στατιστικής σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας και πώς αυτή επηρεάζει το εμπόριο.

Τόνισε επίσης ότι οι απόφοιτοι των Οικονομικών Πανεπιστημίων δε δυσκολεύονται στην εύρεση εργασίας αφού πρόκειται για ένα επάγγελμα που δεν έχει κορεστεί.

Ευχαριστούμε την κα Ραυτοπούλου που αφιέρωσε χρόνο για να ενημερώσει του μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας.