Σε μια ρώγα από σταφύλι …

Θέμα μας αυτή την εβδομάδα στο νηπιαγωγείο ήταν το αμπέλι.

Μέσα στην τάξη, τα παιδιά έμαθαν πολλά για τον κύκλο ζωής του αμπελιού, τη συγκομιδή των σταφυλιών και τη διαδικασία της οινοποίησης. Ενθουσιάστηκαν καθώς κατάλαβαν τη σημασία του αμπελιού και τη συνεισφορά του στην τροφική αλυσίδα.

Για να προσθέσουμε ακόμη περισσότερη μαγεία σε αυτήν την εμπειρία, επισκεφθήκαμε το οινοποιείο Achaia Clauss  στην Πάτρα.

Εκεί, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν πώς παράγεται το κρασί και να κατανοήσουν τη σημασία της παραγωγής του. Ξεκίνησαν την εξερεύνηση τους από τον εξωτερικό χώρο της Achaia Clauss και με την βοήθεια των παιδαγωγών  και της αγαπημένης μας ξεναγού κυρίας Μαρίας, έμαθαν για την ιστορία και τα μυστικά που κρύβει! Αμέσως μετά, οι τεράστιες ξύλινες πόρτες του κελαριού άνοιξαν και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν την παραδοσιακή διαδικασία κατασκευής των βαρελιών και έμαθαν τι χρειάζεται για να φτάσει ένα μικρό σταφυλάκι να γίνει νόστιμο κρασί!

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με παιχνίδι και όμορφες συζητήσεις. Όταν έφτασε η ώρα να αποχαιρετήσουμε τους αμπελώνες, υποσχεθήκαμε να ξαναέρθουμε σύντομα!

Είναι υπέροχο να βλέπουμε τα παιδιά μας να μαθαίνουν και να αναπτύσσουν νέες γνώσεις μέσα από τέτοιες εμπειρίες.

Αυτό το θέμα του αμπελιού μας υπενθυμίζει τη σημασία της γεωργίας και του τρόπου με τον οποίο η φύση μας παρέχει πολλά από τα αγαθά που απολαμβάνουμε καθημερινά.

Ευχαριστούμε το προσωπικό του οινοποιείου Achaia Clauss για τη όμορφη φιλοξενία του.