Στην Ακρόπολη και το «Πολεμικό Μουσείο» τα «Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη»

Στην Αθήνα ταξίδεψαν οι μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου των «Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη» για να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε διαφορετικούς προορισμούς.

Η Α΄ Λυκείου επισκέφτηκε το «Πολεμικό Μουσείο», ξεναγήθηκε στις αίθουσές του και θαύμασε τα πολύτιμα εκθέματά του από τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Οι μαθητές συνέδεσαν τα εκθέματα με τα αντίστοιχα ιστορικά γεγονότα που μελετούν στο μάθημα της Ιστορίας και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό παιχνίδι γνώσεων.

Οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου ανέβηκαν στον «Ιερό Βράχο» της Ακρόπολης, περιηγήθηκαν στον χώρο και ορισμένοι μαθητές της Β΄ Λυκείου με τη συνδρομή των καθηγητών τους ξενάγησαν τους συμμαθητές τους στα Προπύλαια, το Ερέχθείο και τον Παρθενώνα. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν στο «Μουσείο της Ακρόπολης», όπου ξεναγήθηκαν στον χώρο και θαύμασαν τα εκθέματά του. Αφού στάθηκαν με δέος μπροστά στις Καρυάτιδες, παρατήρησαν την απουσία αυτής που εκτίθεται στο «Βρετανικό Μουσείο» και εξέφρασαν την ευχή τους να επιστρέψει μαζί με τα μάρμαρα του Παρθενώνα, που έκλεψε ο Έλγιν.