Τα μολύβια της Β΄ τάξης

Η σχολική εφημερίδα της Β’ Δημοτικού είναι γεγονός! Με αφορμή την ενότητα του μαθήματος της Γλώσσας «Τα μάθατε τα νέα;», οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Δημοτικού αποφάσισαν να εκδώσουν την δική τους εφημερίδα. Ζώα υπό εξαφάνιση, προτάσεις βιβλίων για το καλοκαίρι, ομαδικά παιχνίδια, επισκέψεις κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς είναι μόνο κάποια από τα άρθρα που έχουν γράψει οι μαθητές και οι μαθήτριες στην εφημερίδα τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο, έχει και η συνέντευξη που εμπεριέχεται στην εφημερίδα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την τιμή να συνομιλήσουν με τον διευθυντή του σχολείου μας και προπονητή του ΠΑΣ Ναυπάκτου, κο Γεώργιο Σταθάτο, ο οποίος με πολλή χαρά απάντησε στις ερωτήσεις τους και τους πέρασε μηνύματα που θα τους φανούν χρήσιμα σε όλη τους τη ζωή!

Με τη δημιουργία της σχολικής εφημερίδας, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με πληροφοριακά κείμενα και άρθρα, μέσω των οποίων έμαθαν να εντοπίζουν και να ξεχωρίζουν τα βασικά χαρακτηριστικά και τη δομή μιας εφημερίδας.  Επιπροσθέτως, τα παιδιά εκφράστηκαν ελεύθερα, καλλιέργησαν τη φαντασία τους και εργάστηκαν ομαδικά.

Μέρος  της εφημερίδας μας δημοσιεύθηκε και στην τοπική εφημερίδα Ναυπάκτου «Ναυπακτία Press», τους συντελεστές της οποίας ευχαριστούμε θερμά.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριές μας!

Τα «μολύβια της  Β’ τάξης» σας εύχονται καλό καλοκαίρι!