Τα σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο!

Στο πλαίσιο της δράσης του Πανεπιστήμιου Πατρών «Ημέρες γνωριμίας των Σχολείων της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Πατρών», μαθητές/τριες του Γυμνασίου των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη επισκέφτηκαν τμήματα του Πανεπιστημίου.

Οι μαθητές/τριες της Α Γυμνασίου ξεναγήθηκαν από τον κ. Δημητρέλλο στη Πανεπιστημιούπολη και ενημερώθηκαν για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και τα βότανα της περιοχής. Στην Πανεπιστημιούπολη έχουν καταγραφεί περισσότερα από 300 αυτοφυή φυτά. Περπατώντας περίπου για μία ώρα γνώρισαν  την επιστημονική ονομασία διαφόρων φυτών, έμαθαν για την χρονική περίοδο ανθοφορίας και καρποφορίας καθώς και για τους κανόνες συλλογής τους.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαν το νέο κτήριο του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν για το τμήμα και το αναλυτικό πρόγραμμά σπουδών από τον κ. Κουτσομητρόπουλο. Τέλος, παρακολούθησαν μια παρουσίαση σχετικά με την εικονική πραγματικότητα και τη χρησιμότητα αυτής στα σύγχρονα προγραμματιστικά περιβάλλοντα.

Οι μαθητές/τριες της Γ Γυμνασίου ξεναγήθηκαν από τον κ.Σταυρόπουλο ,επίκουρο καθηγητή του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών,  στο  Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού(LMS) με διευθυντή τον καθηγητή κ.Μούρτζη Δημήτριο.

Ανά ομάδες παρακολούθησαν τη λειτουργία του κελιού εικονικής πραγματικότητας και επισκέφθηκαν το μηχανουργείο του εργαστηρίου στο οποίο είδαν εργαλειομηχανές, ρομποτικά συστήματα και αυτοκίνητα τύπου formula student.