ΤΑ «ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΟΤΡΩΝΗ» ΠΑΝΕ… ΕΚΔΡΟΜΗ!

Μετά από δυο χρόνια αδράνειας και απαγορεύσεων λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γυμνασίου του Σχολείου μας πραγματοποίησαν την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου διδακτικές επισκέψεις σε μουσεία και χώρους πολιτισμού στην όμορφη Αθήνα.

Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν  το Μουσείο Πληροφορικής στο Μοσχάτο Αττικής, έναν χώρο γεμάτο ιστορικά, τεχνολογικά επιτεύγματα και σπάνια εκθέματα που «κουβαλούν» πολλές αναμνήσεις για τους μεγαλύτερους προκαλώντας ενθουσιασμό και συγκίνηση. Ο ιδιοκτήτης του Μουσείου, κ. Γιώργος Τσεκούρας, παρουσίασε στους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μία σπάνια συλλογή από υπολογιστές–ορόσημα και περιφερειακά, που συνέβαλαν στην εξέλιξη της πληροφορικής. Στο τέλος της ξενάγησης τούς δόθηκε η χαρά να περιηγηθούν σε κονσόλες από μια παλαιότερη εποχή, καθώς και να παίξουν με ηλεκτρονικά παιχνίδια και συσκευές με τις οποίες μεγάλωσαν οι προηγούμενες γενιές!

Η Β΄ Γυμνασίου είχε την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά την περιοδική έκθεση που αφορά στην πόλη της Ναυπάκτου, με τίτλο «Ναύπακτος 1571, 450 χρόνια από τη Μεγαλωτάτη Βιτώρια των Χριστιανών». Η έκθεση, η οποία στεγάζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας, τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, και αποτελεί ένα εντυπωσιακό αφήγημα μέσα από 90 εκθέματα, εντασσόμενο στο αφιερωματικό πρόγραμμα του Μουσείου «Από την Άλωση στην Παλιγγενεσία 1453-1821» για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Επιπλέον, οι μαθητές μας περιηγήθηκαν και στην μόνιμη έκθεση, που περιλαμβάνει 25.000 αντικείμενα, οργανωμένα σε συλλογές, τα οποία χρονολογούνται από τον 3ο έως τον 20o αιώνα και προέρχονται κυρίως από τον ευρύτερο ελλαδικό, μικρασιατικό και βαλκανικό χώρο.

Η τάξη της Γ΄ Γυμνασίου επισκέφτηκε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, όπου αρχικά οι μαθητές συμμετείχαν σε εντυπωσιακά πειράματα Φυσικής και Χημείας, στα οποία δοκίμασαν τις γνώσεις τους, αλλά και το θάρρος τους να «αφήσουν» να τρέξει στο χέρι τους υγρό άζωτο, ενώ κατάφεραν «να αγγίξουν» για πρώτη φορά «τα σύννεφα». Στη συνέχεια, παρακολούθησαν στην αίθουσα «Θόλος» μια εξαιρετική διαδραστική περιήγηση στην Ακρόπολη της εποχής του Περικλή. «Ταξίδεψαν»  στην Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ. και θαύμασαν τα πιο περίπλοκα, από αρχιτεκτονικής άποψης, κτίρια της Ακροπόλεως, όπως τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο, τα Προπύλαια, αλλά και τα αγάλματα που τα διακοσμούσαν.

Τέλος, και προτού πάρουν τον δρόμο της επιστροφής, απόλαυσαν τον περίπατο και το φαγητό τους σε εμπορικό κέντρο των Νοτίων Προαστίων. Ήταν μια όμορφη, δημιουργική και εποικοδομητική εκτόνωση μετά από τον εγκλεισμό και την καραντίνα.